söndag 14 september 2014

Fredagslyx, med repris på lördagen

I fredags unnade jag mig något riktigt gott, sådär som kan hända när man är supertrött och går till affärn utan några planer. Tacokväll är inte heller så kul när man är själv.

Det här är en ceviche på pilgrimsmusslor. Ja, jag mumsade i mig alltihop på egen hand.

Eftersom musslorna var frysta var jag först tvungen att snabbtina dem, vilket säkert inte är det bästa för smaken, men så blir det när man inte är förutseende. Jag tinade musslorna genom att lägga dem i ett durkslag ovanför ett vattenbad. Genom att hålla noggrann koll på dem kuna jag plocka bort dem från durkslaget när det var tinade, men innan de hade börjat bli tillagade.

En ceviche går ut på att man använder syra för att tillaga maten, jag har bara sett det med fisk och skaldjur så jag vet inte om det går på andra sätt.

Recept
2 citroner
1 lime (fast jag använde lime på flaska)
½ chili
1 vitlöksklyfta
persilja

Jag pressade saften från citronerna och blandade i limesaften, Chilin, vitlösklyftan och persiljan hackades och blandades i. Musslorna låg i en bunke och jag såg till att marinaden täckte dem. Sen fick de stå i ca 30 minuter och sen var det bara att äta.

När jag berättade om det här för mamma så blev hon så inspirerad att hon ville att jag skulle laga det åt henne på lördagen. Hon svarade dessutom upp med att göra vitlöks- och parmesangratinerade blåmusslor, så då hade vi en riktig musselfrossa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar