fredag 6 mars 2015

Molesås från SvD

Ännu ett recept jag vill prova någon gång

Molesås
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk spiskummin
1 msk koriander, malen
1 tsk chilipulver
2 st kanelstång/stänger
250 gram katrinplommon
100 gram sötmandel
3 msk sesamfrö
2 msk pumpafrön
8 dl kycklingbuljong
50 gram mörk choklad (70 %)
Salt
Svartpeppar, nymalen
Tillagning:
1. Gör såsen en dag i förväg så att smakerna hinner mogna och koncentreras. Hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan och fräs hacket tillsammans med kryddorna utan att det bränns. Tillsätt katrinplommon, mandel, sesam- och pumpafrön. Låt det fräsa ihop ett par minuter.
2. Häll i 5 dl av buljongen och låt det sjuda på svag värme utan lock i cirka 15 minuter. Bryt i chokladen och låt den smälta. Ta upp kanelstängerna och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Resten av buljongen kan du späda såsen med om den blir för tjock. Låt såsen stå till nästa dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar